Zeytinyağlı Müthiş Bir Meze Tarifi: Fava Nasıl Yapılır?

Yılbaşı gecesini en güzel şekilde geçirmek için leziz bir sofra kurmak gerekiyor. Bu leziz sofra tabii ki mezesiz olmaz! Fava da bu mezelerin başında gelmeli… ?

Fava Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 2 su bardağı kuru iç bakla

  • 1 adet soğan

  • 1/4 tatlı kaşığı şeker

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 8 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

1. Kuru baklaları akşamdan soğuk suya ıslatın.

2. Sote modunda zeytinyağında soğanı soteleyin. Baklaları, tuzu ve şekeri ilave edin. En son bakla seviyesinde sık su döküp kapağı kapatın. 

3. All In One Cooker’ın kitleyin. Basınçlı pişirme modunda 60 kpa basınçta 20 dakika pişirin.

4. Süre sonunda ister blender’dan geçirin isterseniz de süzgeçten geçirin. 

5. Islatılmış kaba ya da kaplara paylaştırın. Dereotu ve kırmızı soğan ile servis edin.

Afiyet olsun!

Bu tarifin ayrıntılarını adım adım görmek isterseniz videomuzu izleyebilirsiniz ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir